• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/enginkirec/
  • https://twitter.com/enginkirec

                                                                                              Aile ve Çift Danışmanı,Eğitim,Bireysel Gelişim

Değişim
Değişim kaçınılmazdır. Birey için değişim ölüm denen kesin ve toptan değişimle son bulur. Hayat için ise değişim, sonsuza dek süren bir döngüdür.Gelişim seçime tabidir. Gelişmeyi seçebiliriz. Gelişimi, zaten engellenemez olan değişimi yöneterek başarırız.Gelişme seçeneklerimizin çoğalması demektir. Gelişme var oluşun işleyişini daha derin düzeyde fark etmek demektir.
Yaşam
Yaşam tesadüflerle oluşmaz, her yaşadığımız şeyin bir oluşum şekli ve akışı vardır. Yaşam'da başarı da başarısızlık ta tesadüfi olmaz. Mutlu olmak, sağlıklı olmak bir strateji ve sürekli gelişim ve değişim gerektirir.
Bireysel Gelişim
Yaşadığınız sorunları bastırmak, kaçmak veya hastalanmak yerine, birlikte konuşup paylaşmak, duygu ve düşüncelerinizi ışığa çıkarmak, acılarınızı dönüştürebilmeniz için onlarla yüzleşebilme gücünüzü ve cesaretinizi kazanmanızda karanlığın içindeki ışığı keşfetme yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz? İletişim Bilgilerinizi bize bırakın sizi arayalım.
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim
Facebook-Twitter
HİPNOZ SEANSLARI
TRAVMA
Travmadan sonra ortaya çıkabilecek tepkiler:

Travmatik bir olaydan sonra kişi;
• Şok, panik, korku, öfke, çaresizlik, umutsuzluk, suçluluk, üzüntü gibi duygular hissedebilir ya da hiç birşey hissetmeden donup kalabilir.
• Travmatik olayla ilgili anıları istemeden hatırlayabilir, olayla ilgili rüya ve kabuslar görebilir.
• Kafa karışıklığı, unutkanlık, dikkat dağınıklığı, kararsızlık yaşayabilir.
• Yaşadığı acı verici deneyimi hatırlatan yerlerden, kişilerden ve konuşmalardan uzak durmaya çalışabilir.
• Uyku problemleri, huzursuzluk ve öfke patlamaları, dikkatini toplamakta güçlük, unutkanlık tedirginlik yaşayabilir ve aşırı irkilme tepkileri gösterebilir.
• Nefes almakta güçlük, kalp atışlarında düzensizlik, bulantı, iştah artması ya da azalması, aşırı terleme gibi fiziksel sorunlarla karşılaşabilir.

Travmatik olay(lar) yaşayan bir çok insan yukarıda belirtilen tepkileri gösterebilirler. Ancak aynı olaya herkesin aynı tepkiyi vermeyeceğini ve yaşanan problemlerin şiddetinin ve süresinin kişiden kişiye farklılık gösterebileceğini unutmamak gerekir.

Tüm bu rahatsızlıkların ağır bir travmadan sonra ortaya çıkması normal bir durumdur. Ancak bu belirtilerin, belirli bir süre sonra azalarak kaybolması beklenir. Eğer bu belirtiler bir aydan uzun sürerse "Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB)" adı verilir.

Eğer siz de geçirdiğiniz travmatik deneyimden bir ay sonra hala yukarıda belirtilen tepkileri yaşıyorsanız ve iş, sosyal ve özel yaşamınızı olumsuz yönde etkileniyorsa bir uzmana baş vurmaktan çekinmeyin.
  
1431 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Hava Durumu
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam41
Toplam Ziyaret163950
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.413134.5510
Euro36.357136.5028
AİLE VE ÇİFT DANIŞMANLIĞI