• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/enginkirec/
  • https://twitter.com/enginkirec

                                                                                              Aile ve Çift Danışmanı,Eğitim,Bireysel Gelişim

Değişim
Değişim kaçınılmazdır. Birey için değişim ölüm denen kesin ve toptan değişimle son bulur. Hayat için ise değişim, sonsuza dek süren bir döngüdür.Gelişim seçime tabidir. Gelişmeyi seçebiliriz. Gelişimi, zaten engellenemez olan değişimi yöneterek başarırız.Gelişme seçeneklerimizin çoğalması demektir. Gelişme var oluşun işleyişini daha derin düzeyde fark etmek demektir.
Psikolojik Dayanıklılık
Psikolojik dayanıklılık, bireyin zorlu yaşam olayları, stres, travma veya belirsizlik karşısında uyum sağlama, direnç gösterme ve bu durumlardan öğrenerek gelişme yeteneğini ifade eder. Dayanıklılık, sorunlardan kaçınmak değil, onlarla başa çıkma ve içsel kaynakları kullanarak yeniden toparlanma kapasitesidir. Dayanıklılık doğuştan gelen bir özellik değil, öğrenilebilen ve geliştirilebilen bir beceridir.
Yaşam
Yaşam tesadüflerle oluşmaz, her yaşadığımız şeyin bir oluşum şekli ve akışı vardır. Yaşam'da başarı da başarısızlık ta tesadüfi olmaz. Mutlu olmak, sağlıklı olmak bir strateji ve sürekli gelişim ve değişim gerektirir.
Psikolojik Gelişim
Psikolojik gelişim, bireyin doğumundan itibaren yaşamı boyunca geçirdiği zihinsel, duygusal, sosyal ve davranışsal değişimleri ifade eder. Bu süreç, bireyin çevresiyle etkileşimi, genetik yapısı, öğrenme deneyimleri ve içinde bulunduğu kültürel bağlam tarafından şekillenir.Psikolojik gelişim, dinamik ve sürekli devam eden bir süreçtir.
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim
Facebook-Twitter
HİPNOZ SEANSLARI

Anasayfa

Psikologlar iki önemli ilişki üzerinde çalışırlar: İlki, beyin ve davranış, ikincisi ise çevre ve davranış ilişkisidir. Psikologlar hem araştırmacı olarak gözlem, deney ve analiz gibi bilimsel yöntemleri izlemek hem de bilimsel bulguları uygulamak için yaratıcı olmak durumundadırlar. Psikologlar araştırma yaparak geliştirdikleri kuramları sınarlar ve araştırmalar sonucu ortaya çıkan yeni bilgileri uygulama alanında çalışanların kullanımına sunarlar. Ayrıca, bireylerin ve toplumların değişen gereksinimlerini karşılamak amacıyla yeni yaklaşımlar geliştirirler.
Psikolojide çalışma alanlarının hem sayısı hem de etkinliği gün geçtikçe artmaktadır. ABD’de yapılan bir öngörüye göre psikoloji, 2005 yılına kadar en hızlı gelişen üçüncü alan olacak ve bir kaç 10 yıl içinde de bu gelişme sürecektir. Toplumdaki sorunların çoğunluğunun insan davranışıyla ilişkili olduğu düşünülürse psikolojinin çok fazla sayıda çalışma alanı olduğunu görmek şaşırtıcı olmayacaktır. Örneğin uyuşturucu kullanımı, kişisel ilişkilerdeki güçlükler, sokakta ve evde şiddet, kendi sağlığımıza ve çevremize zarar veren davranışlarımız gibi bireysel ve toplumsal sorunlar, psikologların ilgilendikleri sorunlar arasındadır. Psikologlar, bilimsel yöntemle bilgi toplama, bilgiyi analiz etme, önleme ve müdahale stratejileri geliştirme gibi yollarla sorunların çözümüne katkıda bulunurlar.
Değerleriniz doğal olarak çekildiğiniz davranış ve aktivitelerdir. Değerler gerçekte olduğunuz kişidir. Değer kavramı ile bahsettiğimiz şey erdem değildir, her ne kadar erdem bizim için önemli değerlerden biri olsa bile. Değerler bizim keyif aldığımız, kesinlikle yaşamımızda olmasına ihtiyaç duyduğumuz, çevrelerinde yaşamlarımızı kurabildiğimizde bizi akım içinde hissettirecek şeylerdir.
 4 

        

Saat
Hava Durumu
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam58
Toplam Ziyaret169826
AİLE VE ÇİFT DANIŞMANLIĞI